Att vara KFUM-förening

I Sverige består KFUM av 140 medlemsföreningar utspridda över hela landet, dessa har sammanlagt ca 40000 medlemmar. Att vara KFUM-förening innebär också att din förening får ta del av ett flertal medlemsförmåner som både stärker hela föreningen och medlemmarna som individer. Du blir framför allt en del av världens största internationella ungdomsrörelse och kvinnorättsrörelse!

Förmåner med att vara KFUM-förening

Fler förmåner och mer information hittar du här!

Bli en KFUM-förening

Vill du starta en förening och att den föreningen också ska bli medlem i KFUM Sverige? I KFUM finns föreningar med alla möjliga former av verksamheter – scoutkårer, idrottslag, lägergårdar, fritidsgårdar, hobbyföreningar och sociala verksamheter. Gemensamt för alla är att vi skapar mötesplatser där unga kan växa och utvecklas till sin fulla potential.

Om din förening vill gå med i KFUM Sverige, eller om du tillsammans med några andra vill starta en ny förening hittar du här information om hur du gör. Du kan också kontakta KFUM Sveriges kansli och din lokala KFUM-region för att få hjälp.

Det viktigaste ställningstagandet när er förening beslutar er för att ansluta er till KFUM Sverige handlar om att ni håller med om den värdegrund som förbundet arbetar efter. Här kan du läsa mer om KFUM:s värdegrund och ladda ner KFUM Sveriges stadgar. Kika också gärna igenom KFUM:s principiella riktlinjer för föreningar och kårer.

Medlemsavgiften för KFUM Sverige bestämts av Riksombudsmötet och är idag 20 kronor per medlem och år. Avgiften går till medlemskapet i YWCA och YMCA, nationella nätverk, utbildningar, försäkringar m.m.

Söka medlemskap i KFUM Sverige

  1. Fyll i blankett för ansökan och skicka in till KFUM Sveriges kansli (den finns att ladda ner längst ner på sidan). Glöm inte att bifoga nödvändiga bilagor.
  2.  Kansliet tar emot din ansökan och kollar så att den är korrekt. Saknas något så hör vi av oss!
  3. KFUM Sveriges styrelse beslutar kring din förenings medlemskap vid nästkommande styrelsemöte. Efter det kommer kansliet att höra av sig till er med besked. KLART!

När föreningen har gått med i KFUM ska det etableras kontakter med regionen och förbundet. Vi bokar en träff och pratar ihop oss om hur vi samarbetar, vad som händer i förbundet i den närmsta framtiden, hur föreningen kommer åt bidrag och andra möjligheter i förbundet, regionen och internationellt. Kanske kan ni komma på besök på förbundskansliet i Stockholm?

Du är alltid välkommen att kontakta KFUM Sveriges avdelning för föreningsstöd om du har frågor.KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7